Ο πραγματικός Μόγλι είναι κορίτσι - η Tippi Degré

Hamai Leon | 6.1.14 | 0 σχόλια


Tippi Degré είναι ένα ιδιαίτερο όνομα ενός πολύ ξεχωριστού παιδιού! Ενός κοριτσιού με καταγωγή από τη Γαλλία που γεννήθηκε στην Αφρική και έζησε την παιδική του ηλικία παρέα με τα άγρια ζώα της περιοχής και τους ιθαγενείς Καλαχάρι!

Η ιστορία του ξεκινάει από τη στιγμή που οι γονείς του, δύο Γάλλοι φωτογράφοι και κινηματογραφιστές της άγριας ζωής και της φύσης, μετακομίζουν λόγω της δουλειάς τους στην Αφρική και συγκεκριμένα στη Ναμίμπια. Ο Alain Degré και η  Sylvie Robert αποκτούν το 1990 το μικρό ξανθούλικο κοριτσάκι τους και το ονομάζουν Tippi  από την Αμερικανίδα ηθοποιό Tippi Hendren που πρωταγωνιστούσε στην ταινία "Τα Πουλιά" του Hitchcock.



 Έτσι το κορίτσι από νεογέννητο έρχεται σε επαφή με την άγρια ζωή της Αφρικής και μεγαλώνει παίζοντας - αντί με άλλα παιδάκια - με άγρια ζώα μικρά και μεγάλα. Αποκτά έναν "αδερφό", τον Abu, έναν ελέφαντα 5 τόννων, έχει για κολλητή της μια λεοπάρδαλη - την J&B - και κάνει παρέα με μια καμηλοπάρδαλη, ένα κροκόδειλο, κάτι μικρά λιονταράκια, ένα φίδι, ένα τεράστιο βάτραχο και διάφορα άλλα άγρια ζώα. Αποκτά με αυτό τον τρόπο ένα ιδιαίτερο δέσιμο μαζί τους και αναπτύσσει ένα κώδικα επικοινωνίας με τον οποίο συνεννοείται μαζί τους κανονικά! 

Επίσης, οι άνθρωποι της φυλής Καλαχάρι που ζούν εκεί κοντά τους, την "εκπαιδεύουν" σαν να ήταν παιδί της φυλής τους, και της μαθαίνουν μυστικά και τρόπους επιβίωσης στο δύσκολο περιβάλλον που βρίσκονται.

Έτσι πέρασε όλα τα παιδικά της χρόνια η Tippi, μέχρι που μεγάλωσε και έγινε μια κανονική γυναίκα, 24 ετών σήμερα. Οι περιπέτειές της έχουν γίνει βιβλίο (φωτογραφικό λεύκωμα) ημερολόγιο, ταινία και διάφορα άλλα και η ιστορία της ακόμα συγκινεί και εντυπωσιάζει!

Το σίγουρο είναι, όπως λέει και η ίδια, πως ακόμα και τώρα που έχει επιστρέψει στη Γαλλία, το μυαλό της και η ψυχή της είναι στους αληθινούς παιδικούς της φίλους, τα άγρια ζώα με τα οποία μεγάλωσε.



























Όλες οι φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία - copyright - των Alain Degré και  Sylvie Robert



Category: , , , , ,

Ζήτω το ελεύθερο blogging:
Ο Hamai Leon είναι ένα "τρελόπαιδο" με πολλά, διαφορετικά και πολλές φορές ακόμα και αντιφατικά ενδιαφέροντα! Πιστεύει στην ελευθερία του λόγου και στην απρόσκοπτη διακίνηση πληροφοριών και ιδεών

0 σχόλια